Skip to main content
NYHETER

Den första Commandon i Sverige!

September 1967 visade fabriken på Earls Court-mässan en helt ny modell, precis som Nortons styrelseordförande utlovat att man skulle göra. Den kallades Norton Commando och ser i stort sett ut som den modell som senare fick namnet Fastback. Det som uppenbart skiljer den första prototypen man visade på mässan, jämfört med de första som nådde kunderna på våren 1968, är färgerna. Prototypen på mässan har orange dyna och är i övrigt helt silverfärgad. När Commandon började säljas var chassit antingen rött eller grönt med svart ram och dyna. 

Tre av av bilderna du ser här är från Marmorhallarna, Picko Trobergs mc-mässsa 1968. Bilderna är tagna av Anders Larsson som hjälpte Rådhes motor med mässan och att introducera den första Commandon. Titta och njut!

…och fundera sedan om du eller någon du känner besökte Picko Trobergs mässa 1968 när Commandon introducerades? Alla ledtrådar uppskattas. Vill nämligen intervjua inför artikel i vårnumret av Notonklubbens tidning.

Får jag fresta med även en bild på själve Picko som sitter på den S-modell han senare köpte och körde med stor glädje. Bilden användes senare i en av Rådhes annonser. Anders har naturligtvis fotat. Tack Anders! …och tack till Ib Gyllinger i Västerås som hjälpte mig med inskanning.