Skip to main content
NYHETER

Tre medlemmar till Spanien och den internationella nortonträffen 2024

Tre medlemmar till den internationella nortonträffen 2024 i Tossa de Mar i Spanien.

Hans och Monika Jönsson, Hörby och Krister Törnblom från Halmstad är troligtvis de enda deltagarna från Sverige och startade den här 270 mil långa turen, på kvällen fredagen den 31 maj med att ta färjan Trelleborg – Rostock i Tyskland. Hans körde sin Norton Dominator och Krister fick ta sin Moto Guzzi Sport då hans Commando för tillfället är nedplockad. 

Snart dags för avfärd mot Spanien.

Första dagen i Tyskland startade med en en regnskur men sen var det uppehåll resten av dagen men den förlöpte inte utan problem då Jönssons koppling började slira vid hög belastning och på fyrans växel. kanske inte så konstigt med tanke på att temperaturen under eftermiddagen nu låg på 30-graders strecket. De körde i huvudsak på mindre vägar då tanken var att ta det lugnt och och inte blåköra på autobahn bara för att komma fram så fort som möjligt. Orten Salzhemmenddorf-Wallensen 3-4 mil söder om Hannover fick bli första övernattningen i Tyskland, i en öltunna.

 

 

Varmt och slirigt.

 

Öltunna tillika sovplats.

Söndagen kom och färden gick nu mer i sydvästlig riktning. Bra väder men varmt. Inga incidenter idag och när det var dags att ta kväller hade de nästan kommit fram till Luxembourg. Övernattning i byn Sohren nära Trier.

Under förmiddagen på måndagen följde de Moseldalen fram till den franska gränsen. Åt lunch på Mc Donalds och sedan vidare söderut tills de kom till Bussang några mil innan staden Belfort. Efter att ha läst om skyfallen i Bayern var det en absolut regnvarning men de klarade sig helt från detta och kunde fortsätta torrskodda söderut mot franska alperna.

Tisdag kväll fick det bli mat, vila och övernattning på ett B & B, Gout de la Vie högt beläget i de franska alperna. Enligt Krister blev vägarna och omgivningarna mer och mer spektakulära och till slut hamnade de på något som mer liknade en kostig. 

 

 

 

Europas största frukostbord?

 

– Ja, vi kör ju efter GPS:en, sms:ar Krister mig. 

  • Tacka vet jag de gamla SHELL kartorna man använde på sjuttiotalet kontrar jag i andra änden, inte lite avundsjuk, jag hade gärna antagit utmaningen att hänga med på den här turen men en knäoperation i höstas gör att jag får vänta ett tag med hojen.

Onsdag och färden fortsätter söderut tills de kommer fram till Montpellier där de hittar ett Biker hotel. Det vill vi veta mer om så det kanske vi kan läsa om i höstens medlemsblad?

På svenska nationaldagen torsdagen den 6 juni äter de en sista måltid på ett långtradarställe innan de korsar gränsen till Spanien. Nu blir det sträckkörning de sista 15 milen i Spanien fram till målet Tossa de Mar. På kvällen vid halvåttatiden är de äntligen framme. 6 dagar och 277 mil blev det. Grattis! Hoppas vi får höra mer om själva träffen/ rallyt och hemresan. Det ska ju köras motorcykel där nere också. Vi får inte glömma Monika som suttit där bak på hela resan och jag får hoppas jag kan få höra hennes intryck av strapatsen också. 

Text. Toni Eklund. Foton: hans Jönsson och Krister Törnblom