Skip to main content

Härligt sommarväder bjöd in till att komma till årsmötet på hojen förstås men det fick tyvärr bli bilen både för mig och kassören Lasse Larsson från Vännäs. Orsak; giltigt förfall. Vi har båda fått nya knän, jag på höger sida och Lasse på vänster (rätta mig om jag har fel där Lasse!). Jag är precis i fas med att våga prova kickbenet och tillika knät men Lasse som är nyopererad får nog vänta på premiären. Göte Wigortsson från Jönköping, även han knäopererad i höger ben, men det var för några år sedan, tog däremot sin Commando hela vägen till Östersund. Det ska tilläggas att han kickar med vänster tass och avrådde mig bestämt från att försöka kicka med höger då det finns ett vänsteralternativ.

ja, det blev kanske lite mycket om både vänster och höger men snart är det EU-val och då får ni välja själva. Men vi är en åldrande samling och vi ska inte skämmas om vi inte kommer upp på hojen. Det viktigaste är väl att vi kan träffas live några gånger om året och då på platser med lite varierande geografisk spridning. I år valde vi Östersund som plats för årsmötet och jag tror inte att något årsmöte under vår 42-åriga historia har legat på denna breddgrad. Visst hade vi tur med vädret, strålande sol och tempen på över +20 grader men det fanns allt någon snöhög här och där i skuggiga partier som envist försökte överleva några dagar till.

 

Östersund camping

 

Ett femtontal deltagare dök upp redan på fredag eftermiddag förutom ordförande Klas Wejle med fru Kristina som kom redan på torsdagen för att se till så att det fanns frukostmat och nycklar till stugorna.Trots att turistsäsongen inte börjat så var vi inte ensamma. Ett större sällskap norsk motorburen ungdom hade valt att fira ”syttende maj” här och delta på den stora motorträffen ”Spring Meet” samma helg vilket medförde att vi inte alls behövde bry oss om musikunderhållningen på kvällarna/ nätterna. Norrmännen verkar ha en helt annan dygnsrytm också. Syttende maj ska förstås firas ordentligt med fyrverkerier, dock inte vid tolvslaget som man är van vid hemifrån vid speciella helgdagar utan här var klockan närmare två på natten/ morgonen och hade man lyckats somna till så var vi alla överens vid frukosten att fyrverkeriet hade vi alla allt registrerat. Nåväl, min rumskamrat Krister Törnblom kunde konstatera att han hade sovit som en stock och kände sig utvilad på lördagsmorgonen, kanske tack vare pacemakern som visst ska ge en stabil puls och garantera att ett eventuellt hjärtstopp inte kan inträffa under natten. Krister som tagit hojen ända från Halmstad. Respekt! 

 

”Den här passar mig perfekt!” utbrister Hans Jönsson från Skåne.

Lördagsmorgonen inleddes med en gemensam frukost som Klas och Kristina ordnat för oss så det var bara att bänka sig vid dukat bord och härligt sommarväder. Framåt 11-tiden var vi ett gäng som var kaffesugna och vi tog oss in mot centrum och hittade ett riktigt kondis efter huvudgatan, härligt! Frösön är ju omtalad men även skidskyttearenan i utkanten av stan. Enkelt val, vi lämnar vinteraktiviteterna för i år och satsar på Frösön (the frozen island) fritt översatt till amerikanska. Vi styrde mot skylten ”utsiktspunkt” och hamnade högst upp på toppen av en skidbacke med bedårande utsikt åt alla håll. I väster kunde vi se Åreskutan som fortfarande låg inbäddad i arktisk miljö men även en fjällkedja åt sydväst som också påminde om den vinter som varit. 

Åreskutan i bakgrunden.

 

Årsmötet höll vi i Folkets Hus som låg precis i anslutning till campingen med start kl. 17:00. Ordförande Klas Wejle hälsade de drygt tjugotal medlemmar som hörsammat kallelsen välkomna och öppnade mötet. Förutom de obligatoriska punkterna på ett årsmöte som årsredovisning, ekonomisk redogörelse, val av aktuella styrelseposter så bestämdes det att höja medlemsavgiften från och med 2025 till 300 kr och att avgiften för medlemmar boendes utrikes blir 400 kr. Anledningen till att vi behöver göra denna justering av medlemsavgiften är först och främst höjningen av portot för medlemstidningen. Årsmötet beslutade ge styrelsen ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret. Protokollet från årsmötet kan du läsa i sin helhet här på Hemsidan under Om klubben och under fliken årsmötet 2024.

Översyn innan hemfärd. Janne Hedkvist ser över kedja och bromsar.

                                                         

Efter årsmötet gick vi och åt middag på närbelägna Scandic som serverade grillbuffe’. Cruisingen som avslutade helgens Powermeet passerade alldeles bredvid och det var fullt ös på alla möjliga sätt under resten av kvällen. Nåväl, jag tror de flesta av oss sov bättre denna natt kanske delvis beroende på att vi helt enkelt var trötta. Söndagmorgon kom med lite kyligare väder och regn som hängde i luften. De som hojade hit fick brått att komma iväg och vi bilåkare kunde ta det lite lugnare och städa ur stugorna innan hemfärd.

 

Samling vid pumpen.

 

Text och foto: Toni Eklund