Skip to main content
NYHETER

Samarbetet med If upphör

Klubbens försäkringssamarbete med If upphör, vilket vi meddelat både här på hemsidan, i klubbtidningen, på de två senaste årsmötena samt på Facebook. Som medlem har du troligen även fått ett meddelande från If.


Enklast, och billigast inför det förnyelsedatum du har, är att i god tid ta kontakt med annat bolag (om du inte vill fortsätta med If) som du tycker passar dig bäst. Två tips som nämndes på årsmötet är dels Bilsport och mc försäkringar, dels Svedea. Båda mycket prisvärda, därtill är det mycket enkelt att teckna en försäkring hos dem. Enbart en snabb webb- eller telefonkontakt krävs. 

En stor fördel med nya försäkringar är att de inte innehåller de restriktioner som den gamla If-försäkringen innehöll. Ett exempel på detta är att tidigare fick vi formellt egentligen inte använda vårt maskin i vardagstrafik, till exempel att köra till och från jobbet och så vidare. Den gamla försäkringen byggde också på ett uppskattat värde som ägaren och besiktningsmannen kom överens om. Något att komma ihåg efter några år då marknadsvärdet stigit, vilket många säkert inte tänkt på.  Tecknar du nu nytt avtal är det oftast marknadsvärdet som automatiskt gäller. Du behöver inte heller förse försäkringsbolaget med bilder på din maskin, om inte bolaget så önskar.

Hos de två nämnda bolagen kostar en helårspremie runt 400 kronor.