Skip to main content
årsmöte 2021

Rapport från årsmötet 2021

Vilken härlig sommardag! Lördagen den 19 juni bjöd på strålande sol och värme av snudd på tropisk karaktär.

I år kunde årsmötet/ träffen hållas fullt ut men fortfarande med vissa Coronarestriktioner i bakgrunden. Det blev ett 40-tal deltagare som som slöt upp på Djulö camping utanför Katrineholm denna dag.

Jag hade för avsikt att komma ståndsmässigt till mötet på min gula Roadster från 1974 och det började bra då jag på morgonkvisten startade från Tillberga och styrde kosan mot Kvicksund där jag slog följe med kompisen Pelle Binbach på sin Triumph Trophy. Det blev lagom att stanna för en kopp kaffe vid Hjälmaresund men där blev det stopp. Min Norton ville inte starta! Vare sig med kick eller i utförsbacken mot brofästet. Naturligtvis kom det fram flera ”förståsigpåare ”som kom med goda råd under tiden som temperaturen steg och jag till slut står i linne, kortbyxor och läderstövlar och försöker få liv i hojen. En fin dresscode.

  • Har du bensin i tanken?
  • Får den bensin?
  • Har du gnista?
  • Gick den bra innan?

Till slut gav jag upp och ringde Lasse Camenius som kontaktade ordförande Klas som raskt ordnade fram hjälp. Efter dryga halvtimmen dök Micke Ridderstad upp i sin fullutrustade racingbuss. Så det var bara att rulla in Commandon och ta plats bredvid Micke och se resten av Katrineholmsvägen från bussfönstret. Pelles Triumph startade förstås på första försöket och han kunde fortsätta till Djulö med ett leende på läpparna.

Framme vid campingen hade Klas ordnat med en välkomstkommitté på ca 10 fabriksutbildade nortonmekaniker som likt en bisvärm kastade sig över den gulfärgade honungskakan. Det var bara att kliva åt sidan. En jordkabel som nästan var av och även var dåligt jordad uppdagades.

En batteriladdare kom fram och efter sedvanlig grillning på kvällen så fick jag igång cykeln igen och kunde åka hoj hem till Västerås-Tillberga på regnblöt asfalt i  sällskap med Lasse och Lena.

Pelle då? Ja, han hade redan ledsnat för länge sen och åkte hem tidigare under eftermiddagen.

Tack alla! för hjälpen!

Årsmötet då?

Jodå, det kunde starta i utsatt tid och ni kan läsa om alla val och motioner i bifogat protokoll.

En av de stora nyheterna från årsmötet är att alla medlemmar som är 80 år eller äldre med minst 10 års medlemskap i klubben hädanefter åtnjuter avgiftsbefrielse men får förstås fortfarande klubbtidningen. Styrelsens förslag till nya stadgar klubbades också igenom, gällande stadgar kommer att presenteras här så snart de är tillbörligt fastslagna.

Klubben fyller ju 40 år jämnt nästa år och Monika Jönsson föreslog att det borde firas. Det tycker vi alla andra också och styrelsen får ta tag i detta och ev. deltagande på Mc-mässan i Göteborg 2022. Klas blev omvald till klubbens ordförande för ytterligare tvår år och avslutade mötet med att bjuda in till kaffe och äppelpaj.

/Toni Eklund