Skip to main content
NYHETER

Nya framgångar för Norton motors

Är du sugen på en 200 hästars Norton? Då får du nöja dig med den som kostar 28 000 pund, den mer exklusiva för 44 000 pund är nämligen slutsåld.
Att Norton motors går för fullt har vi tidigare visat här, exempelvis med att redovisa det breda utbudet av modeller (se nyhet 13 april). Men kanske är den mest intressanta nyheten att fabriken inlett samarbete med en kinesisk jättekoncern som köper 650-motorer av Norton. Motorer som Norton idag har i två av sina mindre modeller, Atlas Nomad och Atlas Ranger. Enligt Nortons ägare Stuart Garner är avtalet mycket fördelaktigt för företaget.
Andra nyheter är att Commando-modellen kommer att finnas kvar i utbudet, men blir eventuellt vattenkyld för att klara EU:s miljökrav, klass fem. I en intervju i brittisk press berättar Stuart Garner även att man vill ha kvar en ikon som Commando i modellprogrammet, men påpekar att företag som stannar i nostalgi, inte överlever på sikt. Därför är fabrikens utbud med moderna nya maskiner som både lockar dagens unga köpare och klarar alla marknaders miljö- och säkerhetskrav, både självklara och nödvändiga.
Fabrikens satsning på racing fortsätter också. Nu med den nya utvecklade egna V4-motorn.
Förra året sålde Norton över tusen maskiner och räknar med att expandera ytterligare.

Denna läckerhet på 1 200 kubik med 200 hästar kostar 44 000 pund men är i dagsläget slutsåld.