Skip to main content
NYHETER

Här få du hjälp med vattenblästring!

Företag som erbjuder vattenpolering växer inte på träd. Men de finns. Ett som har denna metod som specialitet finns i Bålsta (mellan Stockholm och Enköping) och heter Bålsta Vattenpolering.

Att sandblästra exempelvis aluminium ger ett dåligt resultat i form av en mycket matt yta som drar till sig smuts. Då är vattenpolering bra.

-De extremt små glaskulorna i vattenstrålen träffar aldrig objektet som ska poleras, eftersom det runt dem finns ett tunt lager med vatten. Glaskulorna liksom bara skjuter på strålen och studsar mot metallytan flera gånger. Metoden är mycket mer skonsam mot metallen än sandblästring, som istället ger en matt yta, säger Jörgen Roos på Bålsta Vattenpolering.

Metoden fungerar inte bara på aluminium utan är även bra för flera andra ytor och ämnen, exempelvis rostfritt stål med färgskiftningar efter svetsning. Stora mänger rost tas dock bäst bort med andra metoder. Men för känsliga ytor är våtblästring perfekt, avslutar Jörgen.

Bilden visar dels en vattenpolerad ventilkåpa, dels en som sandblästrats och som resultat har på tok för matt yta med stora poler som snabbt drar till sig smuts. Mer om detta i höstens Nortontidning. 

Du som har tips om andra bra leverantörer av produkter och tjänster som är av stor nytta för oss Norton-ägare, hör av dig till redaktören!

Tel: 0765-682270
webb:balstavattenpolering.se