Skip to main content
NYHETER

Enklare påfyllning av olja i moraklockan

På Nortons växellåda av typen ”moraklocka” kan oljepåfyllningen sitta lite svårtillgänglig om man vill hälla i olja utan att spilla på golvet. Ett sätt att lösa detta är att använda de engångstrattar av papp man kan få gratis på bensinstationer. Ett enklare sätt är att kombinera tratt och slang. Antingen gör man en egen eller så köper man en färdig hos Biltema, Swedol, Jula eller motsvarade. På nämnda firmor kostar de flesta varianter under hundringen och finns i olika utföranden. Flera av dem har finmaskigt nät i tratten, en böjbar förlängare  samt en slang runt 30-50 centimeter. Perfekta för hål som sitter svårtillgängliga för oljepåfyllning.

Runt femtiolappen kostar en tratt med finmaskigt nät, förlängningstratt samt slang. Mycket användbart när hålet för att fylla på olja sitter lite trångt.
På en gammal 16H med ”moraklocka” passar det perfekt att och fästa tratten vid pakethållaren och därefter sticka ner plastslangen i växellådans hål. Ett enkelt så sätt enkelt få oljan i lådan istället för på golvet.