Skip to main content
NYHETER

Succé’ för internationella träffen i Degeberga

Efter flera års förberedelser så blev den äntligen av. Träffteamet anlände till Degeberga denna särdeles gråa och regniga dag måndagen den 7 augusti. Hur skulle det gå? Skulle de vidsträckta gräsytorna på Degeberga Stugby/ Camping förvandlas till en leråker? Hoppet tändes något då tisdagen bjöd på uppehåll och solglimtar. Det stora tältet som var anpassat till 200 personer restes. Incheckningstältet restes. Träffinformation, kartor, presentartiklar, förbeställda T-shirtar och köp-kuponger packades i bärkassar och sorterades i bokstavsordning. Bokningen till stugor och vandrarhem kontrollerades en sista gång. Bajamajor och soptunnor kom på plats. 

Stora tältet rest. Inredning på gång.

Väderprognoserna kollades timme för timme. Jo, det såg ut som om det skulle bli bättre väder mot slutet av veckan. Onsdagen kom med ytterligare regnskurar och de första rallydeltagarna började droppa in lite tidigare än de tänkt sig då de bara kört på för att slippa stanna i regnet.

Torsdagen den 10 augusti kom och solen kom och träffen startade. Det riktigt ångade om gräset på de solbelysta grönytorna under förmiddagen. Undertecknad från Trollhättan, Benny Frost, Vretstorp och Lars Olof Larsson, Vännäs stod beredda i incheckningstältet och vi hade precis fått i oss de sista brödsmulorna från frukosten då vi hörde välbekanta toner från tillfartsvägen. Nu börjar det sa vi unisont och ekipagen kom nu i strid ström under dagen men det flöt på bra och vi kunde hålla undan så att det inte blev någon direkt köbildning. 

Frukostdags.

Torsdagskvällen inleddes med en invigningsceremoni där träfforganisationens ordförande Anders Planefeldt, Kullavik hälsade deltagarna välkomna och bjöd in till kvällens middag. Baren var nu klar och gästerna började utnyttja sina kuponger och stämningen steg vartefter kvällen förlöpte.

Barry, Luciano och Brian har det trevligt!

Fredagen bjöd även den på en solig morgon och nu var det dags för den första utflykten på dryga 100 km på slingriga vägar mot Simrishamn och Autoseum men halvvägs dit gjorde vi ett stopp vid natursköna Brösarps backar där vi bjöd på kaffe, juice och bulle.

Fikapaus vid Brösarps backar.

Väl framme i Simrishamn så började det blåsa upp och mörka skyar drog in och påminde om att regnet inte alls var långt borta. Under ett par timmars uppehåll här fick deltagarna både lunch och tillfälle att göra ett besök på det klassiska fordonsmuse’et Autoseum. En Norton Commander (wankel)  ägd och körd av inte mindre än den engelska nortonklubbens tidigare ordförande Tim Harrisson fick här åka med på släpvagnen hem till Degeberga pga. brusten kopplingsvajer.

Fredagskvällen bjöd inte bara på middag utan även rockig musik av ett lokalt band med kopplingar till klubben genom familjen Jönsson i Sjöbo. Krister Törnblom som hade hand om träffens ”workshop” hoppade även in som batterist vilket blev ett bejublat inslag och dansgolvet var stundtals fullt med nortonrockare.

Feststämning!

Lördagen och rallydag två bjöd även den på bra väder därtill lite varmare och temperaturen steg nu över tjugo graders strecket. Klockan närmade sig tio och dags för uppställning och redo för start. Det var en mäktig syn och dånet från ca 130 motorcyklar fördelade på 14 nationer, där Norton var i majoritet, var öronbedövande.

Nu drar vi ut på småvägarna runt Österlen.
Lunchpaus i Kåseberga.
Kopplingen krånglar på Tony Duffields Commander (wankel).

Ett utförligt reportage kommer i höstnumret av medlemstidningen.

Denis Bourghelle från Lille i Frankrike uppskattade träffen.

Text: Toni Eklund