Skip to main content
NYHETER

Släpp Nortonarne lös det är vååår!

Det var många jubilarer att hålla reda på i år. Tack för att du håller koll på dem Lasse!

Nästa år fyller klubben 40 år!

Nortonklubben bildades lördagen den 12 juni 1982 i Långasjö i Småland. Mitt emellan Rävemåla och Emmaboda om ni vill orientera er lite närmare. Här träffades vi på en camping vars namn jag inte kommer ihåg. Jag och Staffan Eriksson med hustrun Ann-Christine på bönpallen hade åkt från Trollhättan. Staffan som var initiativtagare till träffen hade lyckats samla ett dussintals entusiaster som trotsade regn och kyla för att få vara med och göra historia. Helgen innan hade det varit solsken med sommarvärme men den här helgen var det riktigt uschelt.
Men, rent formellt bildades klubben först några månader senare i Bankeryd den 14-15 augusti i samband med Brittania-rallyt. Här samlades Nortonister under en banderoll som Staffan låtit göra.
Den första styrelsen valdes och klubben antog stadgar med tio punkter.
Redan första året hade vi blivit en skara på ca 50 medlemmar.

Enligt Bilregistret 1982 fanns det 1817 Norton motorcyklar registrerade i Sverige.
År 2021 april månad för att vara exakt finns det 1665 registrerade eller avställda Norton av alla modeller. Det har försvunnit 152 st ur registret på snart 40 år. Med den här minskningstakten så kommer den sista Nortonen försvinna ur det framtida registret om 440 år. Om det inte fylls på med nya förstås. Året är då 2 461. Lägg det årtalet på minnet! Den som lever får se …

Om inte så kan det ju vara kul om klubben överlever så länge, vilket vi förstås tror, att läsa detta och skicka oss en tanke och tycka att vi var ena riktiga pionjärer.

Nåväl, tillbaka till verkligheten. Vi i styrelsen kommer förstås att uppmärksamma detta jubileum nästa år och ska försöka hitta på något roligt för att fira detta. Ni som läser detta får gärna komma med förslag till undertecknad så ska jag vidarebefordra dessa till styrelsen. Det kanske finns fler än jag som faktiskt var med i Långasjö och fortfarande lever. Vore intressant om ni har några minnen från anno dazumal att berätta. Hör av er! Kontaktuppgifter finns i medlemstidningen.

Toni Eklund