Skip to main content
NYHETER

Rapport från Valbo

Höstens sista sammankomst.

Fikastund bland höstfärger

Rapport från Nortonmarknaden i Valbo! 

Om det var ett hundratal deltagare förra året så var det tyvärr något färre i år. kanske beroende på det gråmulna vädret denna höstdag lördagen den 24 september. Även i år var marknaden lokaliserad till det gamla anrika Forsbacka Järnbruk som på sin tid var ett av Sveriges största järnbruk och ligger bara knappa milen från Valbo, där den årliga mc-marknaden startade 2019 hemma hos upphovsmannen Bertil Strandberg. 

Krister Törnblom och Benny Frost försöker enas om vem som kört längst idag.

Här fanns plats för alla som ville sälja eller köpa och garanterat torrt oavsett väder då marknaden var inomhus i den gamla industrilokalen Glödgen. Kommersen pågick med start kl. 11 på lördagsförmiddagen.

Karl-Axel Wikström hade många delar till försäljning.

Jag tror att Krister Törnblom från Halmstad var den som ändå var den som åkt längst på motorcykel hit till Valbo. Benny Frost från Vretstorp kom även i år på sin Norton Commando 961 som förstås tilldrog sig många nyfikna blickar i hallen. Ordföranden i klubben Klas Wejle sålde klubbtröjor och nytt för i år en höstjacka med nortontryck. 

Klas säljer klubbregalier.
En rödflakad Commando S
Härliga toner.
Vem tog bilen idag?
Vem äger doggen?

Kaffe och smörgås kunde inhandlas på plats om man var fikasugen.

Dagen avslutades med att Johan Palmborg med personal dukade upp till middag i Forsbacka Wärdshus. Även i år kunde vi räkna in drygt ett tjugotal middagssugna nortonvänner som hade förbokat sig till den sista aktiviteten och däribland Bertil och Anneli Strandberg som kunde känna sig mycket nöjda med dagen och hela arrangemanget.

Janne Hedkvist, Krylbo försöker för en gångs skull att swisha men får inget svar!?
Bertil Strandberg hälsar välkomna till bords.
Peter Sjöholm vänster och Benny Frost höger stod först i matkön. Lasse Larsson undrar om han kan ta en potatis till.

Vi i styrelsen vill tacka Bertil och Anneli för ett mycket välordnat och genomfört program. Det här var nu fjärde gången gillt och vi hoppas givetvis på en fortsättning nästa år och att vi fortsätter traditionen med att avsluta säsongen i Forsbacka. För att utveckla marknaden så hördes förslag på att även bjuda in andra engelska märkesklubbar vilket kanske inte är så dumt då många kanske har intresse även av andra engelska hojar.

Vi riktar även ett tack till Marie Strandberg som var med och fotograferade under hela dagen.

För styrelsen

Text: Toni Eklund Trollhättan (tyvärr förhindrad att personligen närvara i år)