Skip to main content
NYHETER

Julklappstips!

Eller bara vill ha?

Designed to Race av Peter Williams
finns att inte köpa på Bokus men väl hos Andover Norton för 45 pund. Om du beställer från Andover Norton får du lägga på den svenska momsen på 25% och frakt bortåt 200 kr. En bok på nästan 300 sidor som väl pryder sin plats i bokhyllan.

Norton Commando av Mick Duckworth.
Ursprungligen utgiven 2004 men nu har Andover Norton kommit ut med en nyutgåva. För 40 pund får du en bok för den som vill veta mer om arbetet bakom Norton Commando och många av de framgångsrika personer och företag som satsat på tävlingsverksamhet, utveckling och tillbehör för just Commandon som ex. Peter Williams, Mick Hemmings, Steve Maney, John Player Norton och CNW (Colorado Norton Works). Svensk moms och frakt tillkommer.

MERIDEN ett häfte på 37 sidor för den som verkligen vill gå in på djupet om orsakerna till Nortons likvidation och nedläggning. I huvudsak nedtecknad av den dåvarande VD:n Dennis Poore. Finns endast att köpa från Andover Norton för 10,15 pund. Svensk moms och frakt tillkommer.

How to restore Norton Commando av Chris Rooke finns på Bokus för 329 kr och fri frakt om du kan vänta några dagar. En läsvärd bok med massor av fina bilder och han avslutar varje kapitel med LESSONS LEARNT där han går igenom vanliga misstag som begås vid mekning samtidigt som han ger förslag på förbättringar med ny teknik speciellt inom elektroniken.

Sist men inte minst ett måste för den som ska tillbringa hösten och vintern i garaget.
Norman Whites inbundna bok Norton Commando Restoration Manual är ett måste för alla Commando ägare. Finns även den att köpa på Bokus för 409 kr och fri frakt. Den kostar 40 pund hos Andover Norton plus svensk moms och frakt så det blir ingen bra affär. Varför inte önska den i julklapp!? Norman White är intimt förknippad med Nortons tävlingsverksamhet på sjuttio-talet och har sedan dess fortsatt att arbeta med Norton i den egna verksamheten vid Thruxton. Den här boken kom ut i vintras och är nog den senaste du kan få tag på när det gäller att skruva med Commando. Läs mer om White och boken i medlemsblad nr. 2 hösten 2020.

De här böckerna vill man inte gärna bläddra i med oljiga fingrar.
Då får det bli verkstadsexemplaret av Haynes. Se bilder. Ett ex inköpt på ”THE HOLE IN THE WALL” på Luntmakargatan 69 i Stockholm. Men vilken skillnad på bilderna! De här gamla svart/vita bilderna som man knappt såg vad det var på jämfört med dagens färgillustrationer. Dagens inbundna böcker får vackert vänta tills händerna är rena så varför inte läsa en stund innan du nickar till och dags för sängen. Det kanske resulterar i mardrömmar eller också ser du kommande dagar i garaget i helt nytt ljus?!

Ha en gottegottgott höst i garaget eller verkstan!
Toni