Skip to main content
NYHETER

Hemsidan får nytt utseende och nytt innehåll.

Vi ger järnet med nytt utseende och utökat innehåll.

Hemsidan kommer att uppdateras under april månad. Den kommer att få ett nytt utseende och utökat innehåll. Du kommer som medlem bl.a. att kunna bläddra i gamla medlemsblad som nu har digitaliserats från det första informationsbladet i början 1982 (då klubben bildades) fram till hösten 2023. En guldgruva för dig som letar efter artiklar om olika nortonmodeller eller bara vill surfa runt och se viken utveckling tidningen har gjort under alla dessa år. 

Gå in på Publikationer och välj sen Tidningsarkiv. Nu kommer alla årgångar upp med respektive framsida. Klicka på det nummer du vill titta i. Innan du kan bläddra i tidningen du valt behöver du skriva in ett lösenord. Lösenordet hittar du i vårnumret av medlemstidningen som kommer ut vilken dag som helst. Håll utkik! Det kan ta några sekunder att ladda upp tidningen. Sedan är det bara att bläddra. Välj gärna ikonen för helbild, jag tycker det läget ger bästa upplevelsen. 

Du ser även andra rubriker som Broschyrer, Manualer och Verkstadshandböcker. De är inte klara att användas än men vi räknar med att kunna lägga in material fortlöpande från och med hösten 2024. En annan möjlighet som vi arbetar med är att artiklarna i medlemsbladen i framtiden ska bli sökbara genom ett register eller innehållsförteckning. Exempelvis ska du kunna söka på Nortons alla modeller som Commando, Atlas, 16H etc. och då få uppslag på alla tidningar som just har det innehållet.

I Butiken kan du bl.a. beställa Nortonprylar som T-shirts, kepsar, reflexvästar, dekaler m.m.

I Forumet kan du diskutera tekniska frågor. Vi har många medlemmar med stort tekniskt kunnande om de allra flesta modeller. kan du inte lösa ett problem själv? Ställ frågan i Forumet så får du säkert svar.

Även om Hemsidan får ett nytt utseende med nya möjligheter så kommer den nog aldrig att bli riktigt färdig utan den kommer hela tiden att utvecklas i takt med vad vi hinner och orkar med att fylla den med. 

Synpunkter och frågor kan med fördel skickas till Toni Eklund med mail: tonieklund@telia.com.

Har du gamla broschyrer, manualer eller verkstadshandböcker? Vi lånar gärna dem av dig för att digitalisera dem och göra dem tillgängliga för alla medlemmar i klubben.

Har du ett intresse för engelska motorcyklar och i synnerhet Norton, då ska du förstås vara medlem i svenska Nortonklubben. Medlemsavgiften är för boende i Sverige 250 kr och bor man utrikes kostar det 350 kr. Vi har en medlemstidning som kommer ut med 2 nummer per år (vår och höst) och är späckad med artiklar och foton. Medlem kan du bli genom att gå in på ikonen Om klubben och fyll sedan sedan in dina uppgifter under Bli medlem. 

Text: Toni Eklund