Skip to main content
NYHETER

GOD FORTSÄTTNING! alla Norton intresserade!

Ni har väl betalt året medlemsavgift på 200 kr till klubben!?

Förhoppningsvis kan vi komma ut på vägarna till sommaren med våra klassiska trotjänare utan restriktioner. Träffprogrammet är spikat och kommer att läggas ut här på Hemsidan inom kort. Fram till dess får vi fortsätta att träffas digitalt eller i våra trygga härliga mekargömmor. Vi har märkt att även om du inte äger en Norton så kan du vara en intressent på andra sätt. Många följer oss på vårt Forum och här på Hemsidan och det är kul. Kontakta oss gärna om ni vill veta mer om klubben eller har andra frågor av Nortonintresse.

Kontakt kan du få genom att klicka på ”Kontakta oss” på Hemsidan.

DU är viktig som medlem och att vi är många som är det. För det är då vi känner att det är kul och motiverande att jobba med Tidningen, Hemsidan och Forumet. Välkommen till vår värld!

Råkar du äga en registrerad Norton men inte är medlem? Håll ut! Du kommer under april månad att ändå få ett nummer av vår eminenta tidning.

MECUM i Las Vegas har precis i dagarna haft en stor Mc-auktion 25-29 januari 2022 med 1440 motorcyklar i katalogen varav 15 stycken är Norton. De flesta är Commandos men med någon Manx och  Wankelmodell är också med. Gå in på mecum.com och bläddra mellan godsakerna i deras katalog. Lite kul att kunna se och jämföra prisbilden på Norton motorcyklar i USA .

En av de dyraste motorcyklar som sålts där överhuvudtaget är denna Norton Manx från Mc-Collection, Sverige. Den såldes på auktionen 2019 för 57 200 dollar vilket i svenska kronor det året motsvarade omkring 515 000 kr. Ett imponerande belopp men inte ovanligt i de här sammanhangen.

Denna genuina Norton 30M Manx från 1960 såldes ny i Tyskland och kommer från MC Collection of Sweden. Ove Johansson köpte denna mycket originella Manx med matching nummer 1971. Manxen var i fint skick när Johansson köpte den utan att något var trasigt, vilket gjorde restaureringen relativt enkel att slutföra i början av 1970-talet. NOS Norton fabriksdelar från Ray Petty i England användes för restaureringen. Petty hade rättigheterna att producera Manx efter att fabriken lade ner produktionen 1962. Sedan restaureringen har denna Manx använts i utställningar och mc-shower. Det är en äkta maskin med en omfattande tävlingshistorik från att den var ny.

Ännu en goding från MC-Collection och auktionen 2019. En 1955 års M30 International.
John Player Norton såld 2018 på MECUM:s
En Yellow Peril från 1971 med ”short stroke” engine. Såld 2021 i Las Vegas.
Och här är de 10 högsta buden på den senaste auktionen som nyss avslutats.

Som sagt. Gå in och titta på MECUM:s hemsida. Där finns länkar till andra och kommande auktioner.

På återhörande! Toni Eklund