Kajsa Wargs kryddskinka

AndersA

Member
2 tsk kryddpeppar
1tsk hela nejlikor
2 tsk mejram
2tsk rosmarin
6 lagerblad
samt naturligtvis en skinka av lagom storlek

Stöt kryddorna och gnid in skinkan :wink: med blandningen.
Packa in i ugnsfolie och sätt in i ugnen i 175 grader, svålen uppåt.
när skinkan är 70 grader är den klar.

Tjuvsmakas lämpligen innan griljeringen ( 1 ägg, 1/2 msk senap, 1/2 dl ströbröd, ugn 225 grader ca 10 min) tillsammans med rotmos:

en bit kålrot
dubbelt så mycket potatis
en rejäl morot för färgens skull

koka mjuka i buljong och mosa med elvisp, späd med skinkspad och en skvätt mjölk till SAE 250 konsistens.
Smaksätt med riven parmesan, en klick smör och en liten skvätt vitt vin.
Blir något kvar, griljera enligt ovan.
God hjul!
 
Top