Skip to main content
NYHETER

Mc-marknaden i Forsbacka

4:e året med mc-marknad i Forsbacka

Lördagen den 28 september bjöd även i år på sol och sprakande höstfärger. Marknaden arrangerades för andra året i samarbete med den svenska Triumph- och BSA klubben.

Vi kunde även i år notera ett rekordstort antal försäljare och presumtiva kunder vilket kanske var en naturlig följd av att utbudet på delar var så mycket större i år. Många nya försäljare var här men också de som varit med år från år.  Karl Axel Wikström från Hedemora är en av dem. Förra året hade han med sig en fin BSA men i år var det en skinande blank grön Norton Commando Fastback från 1969 som fick agera dragplåster vid försäljarbordet.

Marknaden ska officiellt öppnas klockan 11:00 men det verkar som om att kommersen kommer  igång redan efter att de första delarna tagit plats på utställarnas bord. Själv anlände jag en halvtimme innan utsatt tid men då hade nog handeln redan pågått en stund? Vi får nog fundera på om vi ska tidigarelägga starttiden till kl. 10 istället eller också bestämma oss för att låta försäljarna packa upp sina saker och sen utrymma lokalen för att sedan öppna på utsatt starttid. Första året gjorde vi så och jag tycker det blir rättvisare för alla då. Det känns säkert lite snopet för de som åkt långt med siktet inställt på att marknaden startar kl. 11 men i själva verket redan varit i gång längre tid än så. Många ”godbitar” har då kanske redan sålts?

Karl-Axel Wikström, Hedemora och Lars-Erik Jansson, Märsta

Grovt räknat var vi totalt ca 350-400 personer under dagen inklusive försäljare. Nytt för i år var att det serverades kaffe med tillbehör, hamburgare och korv under hela marknadsdagen genom Forsbacka stiftelsens försorg.

Vi var ett fyrtiotal hungriga deltagare som anmält oss till kvällens grillbuffe’ som dukades upp på kvällen för de som valt att stanna eller övernatta på värdshuset. Klas Wejle, ordförande i Nortonklubben passade då på att tacka Bertil Sandberg, Valbo som hållit i trådarna tillsammans med representanter från de övriga klubbarna för deras medverkan och hoppades på ett fortsatt samarbete nästa år.

Text: Toni Eklund

Foto: Lasse Camenius och Toni Eklund